Vartalon kiinteytys

Kaikilla laihduttajilla painonlaskun ja rasvaprosentin vähenemisen myötä jäljelle jää inhottavaa roikkuvaa ihoa. Usealla tätä on jo ennestään sillä jokainen keho on oma kokonaisuus niin hyvine kuin huonoine puolineen. Vartaloa voi kuitenkin kiinteyttää usealla eri tavalla, eikä useimmissa tapauksissa tarvitse asettua kirurgin veitsen alle. Lue tästä, kuinka kiinteytät vartaloasi ja pääset kehosi ikävistä ongelma-alueista eroon!

Vartalon kiinteytys on pakko aloittaa liikunnalla ja ruokavalion muutoksella. Mikäli vartalossa on ylipainoa, ei se kiinteydy. Rasvaa on saatava pois lihasten päältä, jotta tyhjän tilan voi täyttää lihastreenillä. Lihakset tulevat myös nopeammin esille, mikäli rasvanpolton yhteydessä aloittaa lihastreenin.

Rasvanpoltto ennen vartalon kiinteyttämistä

Rasva palaa kaikista tehokkaimmin reilulla yhdistelmällä oikeaa, terveellistä ravintoa sekä aerobista liikuntaa. Sykkeen tulisi olla riittävä, kehon tulisi hikoilla ja treenin tulisi kestää vähintään kolmevarttia. Nopeatempoiset ja lyhytkestoiset lajit ovat usean vastalaihduttajan suosiossa, sillä moni valitsee mieluummin kovan lyhytkestoisen rääkin kuin pitkän puuduttajan rasvanpolton. Pyöräily, tanssi, hölkkä, juokseminen, nopeatempoinen uinti tai vaikkapa seksi ovat hyviä tapoja polttaa rasvaa. Pääasia että syke pysyy nopealla tasolla ja keho hikoilee.

esi poistaa kuona-aineita ja kiinteyttää vartaloa

Tärkeää on juoda myös paljon vettä, sillä urheillessa elimistö kuivuu ja vedellä on hyvin puhdistava vaikutus, sillä se poistaa kehoon kertyneitä kuona-aineita. Hyvä määrä onkin juoda vähintään 2 litraa vettä päivässä. Muista, kun sinulla on jano, se on jo merkki kuivumisesta. Vettä tulisikin juoda useasti pieniä annoksia. Liika vedenjuonti voi aiheuttaa hölskymistä vatsassa joka ei tee oloa hyväksi liikuttaessa. Myös vihreä tee ja kahvi ovat hyviä tuotteita sillä niiden ansiosta aineenvaihdunta vilkastuu. Vihreä tee sopii monille paremmin, sillä kahvi aiheuttaa närästystä.

Vartalon kiinteytyksen tärkein osa-alue on lihastreeni

Rasvanpolton ohella, tai viimeistään sen loputtua on aika kiinnittää huomiota lihaksiin. Yleisin virhe onkin jatkaa rasvanpolttoa tai sen loputtua olla tekemättä mitään, sillä poistuneen rasvan tilalle on saatava lihaksia jotta velttous häviäisi. Kannattaakin harkita salikortin hankkimista, sillä kotoa löytyy useimmiten vain käsipainot joilla treenaat hyvin rajoitettua osaa lihaksistasi. Kaikista tasapuolisimman tuloksen saakin kun käyttää kuntosalin laitteita monipuolisesti hyväkseen. Jotta itsekuri ja säännöllisyys treenissä pysyisi yllä, on hyvä käydä kuntosalien ryhmätunneilla joissa ammattilaiset opastavat oikeanlaisten, lihaksia kasvattavien liikkeiden tekemisessä. Ja mikä parasta, kuntoilun ei tarvitse olla yksin puurtamista. Hyvällä joukolla tuloksiakin syntyy nopeammin!

Muista venytellä!

Kuntoilun lomassa kannattaa myös venytellä. Venyttely lisää aineenvaihduntaa ja tukee kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Lihasten toimivuus ja sen myötä yleiskunto paranee, kun lihakset saavat aerobisia venytyksiä. Ylipainon mukanaan tuomat selkäongelmat myös helpottavat, kun selkäranka saa venytystä. Mikäli sinulla vakavia selkäoireita, keskustele oikeista venytystekniikoista lääkärisi kanssa. Oli kyseessä miten pahat kiinteytysongelmat tahansa, on kuntoilu avainsana kehon kiinteytykseen. Toivottomiltakin vaikuttavat tilanteet eivät olekaan niiin pahoja, kuin olisi voinut luulla!

Jätä kommentti