Urheilurintaliivien osto-opas

Urheilurintaliivit ovat tärkein osa naisten urheiluasua. Salilla treenaus sekä juoksulenkit onnistuvat kivuttomasti ja selkää rasittamatta, kun päällä on oikeanlaiset urheilurintaliivit. Hyvät urheilurintaliivit ovat tärkeät myös pienirintaisille. A-kuppikoon rinnat liikkuvat 4 cm ilman liivejä, puhumattakaan isommista rinnoista! Suuririntainen saa parhaan tuen leveistä olkaimista. Urheiluliivit voi valita myös asuun sopivaksi. Malleja on niin monia, että jokainen löytää varmasti mieluisat.

Rintaliivit estävät raskausarpien muodostumista

Urheilurintaliivien käytöllä estät myös raskausarpien syntymisen, sillä tukevat liivit vähentävät kudosnauhan venymistä. Tämän vuoksi urheiluliivien käyttö kannattaa aloittaa jo nuorella iällä, ja tyttärelleen voikin muistuttaa niiden käytöstä jo teini-iässä. Tämä ehkäisee kasvuikäisen nuoren rintojen venymistä ja arpien syntyä. Mitkään liivit eivät toki täysin estä raskausarpien muodostumista, mutta auttavat vähentämään niitä huomattavasti.

Urheilurintaliivit helpottavat liikkumista ja treenaamista

Etenkin tehokasta liikuntaa, kuten juoksua varten liivien tulisi tukea hyvin. Tällaisia urheilusuorituksia varten kannattaa pukea liivit jotka ovat jämäkkää kangasta. Kuitenkin esimerkiksi joogatunnille voi paidan alle pukea hieman rennommat, pehmeämmät liivit. Malleja on paljon erilaisia, on toppimaisia liivejä, joissa ei ole kuppeja lainkaan. On myös tukevilla kupeilla varustettuja liivejä, jotka usein myös näyttävät aivan tavallisilta rintaliiveiltä. Rintaliivien ostossa tulee kiinnittää huomiota istuvuuteen. Moni nainen käyttää liian suuria liivejä, ja yleisin moka onkin liian suuri ympärysmitta. Rinnan ympärys tulee mitata ja pitää luku muistissa. Ympärysmitta otetaan rintojen alta, niin että mittanauha on aivan tiukalla. Urheilurintaliivit venyvät muutaman käyttökerran jälkeen, joten sovittaessa niitä ensi kertaa, niiden kuuluukin tuntua tiukilta. Liian suuret liivit eivät tue povea jolloin rinnat liikkuvat liikaa urheilun aikana.

Kuppikoon selvittäminen

Kuppikoon selvittämiseen voit rohkeasti pyytää myyjän apua. Jos nykyiset liivisi eivät pidä rintojasi kuppien sisällä, ovat ne liian pienet. Liian suuri kuppikoko puolestaan on, jos kuppiin jää tyhjää tilaa. Kuppikoon löytämisestä tekee vaikeampaa se, että eri valmistajien liivien koot vaihtelevat radikaalisti. Varaa sovittamiseen aikaa, jotta löydät täydellisen tuen. Jos liiveihin jää tyhjää tilaa, kokeile hieman pienempää kuppikokoa. Jos rinnat pursuavat kuppien yli, tai kainaloihin tulee lisämakkara, ovat ne liian pienet. Kokeile seuraavaksi suurempaa kokoa. Hypi, kumartele ja nostele käsiäsi jotta huomaat ovatko rintaliivit sopivat.

Hanki useammat liivit kerralla!

Urheiluliivejä kannattaa hankkia kerralla useammat. Liikkuessa hiki virtaa, ja liivit tuleekin pestä jokaisen käytön jälkeen! Liiveihin tarttuu kuollutta ihosolukkoa ja hikeä, joka vähentää liivien elastisuutta. Jos siis liikut monta kertaa viikossa, tulisi sinulla olla ainakin kolmet liivit, jotta ehdit pestä niitä välissä. Käsinpesu on aina paras vaihtoehto, ja liivit pysyvät kunnossa pidempään. Jos kuitenkin käytät pesukonetta, muista käyttää pesupussia! Älä käytä huuhteluainetta tai valkaisuaineita rintaliivien pesuun

Jätä kommentti