Laihduttaminen aloittelijalle

Laihduttaminen on periaatteessa helppoa. Kulutat vain enemmän kuin mitä päivittäin syöt. Tämä taas onnistuu syömällä vähemmän tai kuluttamalla enemmän.

Mutta miten tämä oikeasti tapahtuu?Syitä laihdutukseen voi olla useitakin, tässä muutamia:

  • Ylipaino
  • Terveydelliset syyt
  • Kaupasta ei tahdo löytyä sopivia vaatteita
  • Ihmissuhteet
  • Epävarmuus toisten ihmisten kanssa
  • Peilistä katsominen ei innosta
  • Halu olla normaalipainoinen

On olemassa paljon erilaisia dieetti sekä laihdutuskuuri ja laihduttaminen menetelmiä ja tälle sivustolle olenkin kerännyt mahdollisimman paljon olennaista tietoa eri mahdollisuuksista. liikunnan lisääminen toki auttaa kuluttamaan enemmän, mutta ruokavaliolla on myös suuri vaikutus siihen, kuinka painonhallinta onnistuu. ” Laihdu nopeasti ”, ”laihdu ilman nälkää ” sekä ” laihdu helposti ” ovat asioita, joihin monet toivovat löytävänsä keinon, mutta onko sellaisia keinoja olemassa? Näihin kysymyksiin vastaamme tässä artikkelissa. Mitä on laihduttaminen aloittelijalle?

Mistä ylipaino johtuu?

Entisaikoina ihmisen oli järkevää syödä aina kun ruokaa oli tarjolla, sillä välillä ruokaa ei ollut. Ehkäpä tämän vuoksi ihmisille onkin kehittynyt kyky varastoida energiaa rasvan muodossa pahanpäivän varalle. Laihduttaminen on prosessi jossa näitä rasvavarastoja yritetään poistaa, polttaa rasvaa.

Rutiinit ovat tärkeitä vaikket varmasti yleensä niihin sen kummemmin huomiota kiinnitäkään. Itseasiassa rutiinit ovat suorastaan elintärkeitä jokapäiväisessä elämässä. Sitä tottuu heräämään tiettyyn aikaan, suorittamaan aamupesut ynnä muut joka päivä suunnilleen tiettyyn aikaan jne. Tämä on myös yksi merkittävä osa mikä tulee helpottamaan muutostasi hoikemmaksi ja kohti terveellisempaa elämäntapaa (ja parempaa ulkonäköä!). Tiesitkö muuten, että tutkijoiden mukaan ihminen tottuu uusiin rutiineihin keskimäärin 21-30 päivän sisällä. Eli jos noudatat jotain uutta tapaa elämässäsi 3-4 viikkoa, siitä tulee osa sinua. Laihduttaminen ei ole oikeastaan muuta, kuin muutaman rutiinin korvaamista toisilla.

Muuta nämä asiat elämässäsi!

Tässä muutama pieni elämäntavan muutos jolla voit kääntää elämäsi parempaan suuntaan… mieti miltä tuntuu kuukauden päästä kun voit todeta silloisen elämäsi vihdoin olevan matkalla kohti laihempaa sinua (terveellisyydestä puhumattakaan)! Toki elämässä kaikki mikä on tekemisen arvoista, vaatii hieman vaivannäköä. Eli jos syöt pelkästään perhepitsoja ja juot kokista elääksesi (yksi vinkki, vaihda edes light:iin, totut makuun yllättävän nopeasti), niin et sinä näiden muutaman vinkin avulla hetkessä 20:ntä kiloa laihdu. Mutta toki näiden avulla pääset hiljalleen muuttamaan elämäntapasi paremmaksi (ja oppimaan syömään myös vähemmän tuntematta ylimääräistä näläntunnetta, mutta siitä myöhemmin lisää…)

Ylimääräinen paino ja rasva elimistössä rasittaa monia kohon alueita. Laihduttaminen on oikein tehtynä erittäin terveellistä. Elimistö kärsii rasvaisesta ruuasta, nivelet kuluvat ylipainon seurauksena, verenpaine nousee jne. Tällaisten asioiden vuoksi laihdutus ja dieetit ovatkin nykyisin aina muodissa.

Nykyisin on myös keksitty monenlaisia laihdutusmenetelmiä, joten sinulla on todellakin paljon valinnanvaraa, kun aloitat laihduttamaan.

Vaikka sanotaankin, että vanha on parempi kuin pussillinen uusia, niin uusissa painonpudotusvalmisteissa on nykyisin tuotteita, jotka ovat tutkittuja ja antavat hyvän tuloksen, jos vain seuraat ohjeita tunnollisesti, etkä syö ylimääräisiä herkkuja.

Kun siis alat laihduttamaan, tutki ensin menetelmiä ja tuotteita. Valitse itsellesi sopivin menetelmä ja aloita laihduttamaan, sillä siitä on sinulle hyötyä monessakin mielessä.

Näillä vinkeillä olosi ja terveytesi paranee!

Jätä kommentti