Kuinka paljon paino voi tippua kuukaudessa?

ritin tehdä taustatutkimusta otsikossa esitettyyn kysymykseen: ”Kuinka paljon paino voi tippua kuukaudessa?” Verkosta löytyi aikamoinen skaala erilaisia vastauksia. Osassa sanottiin, että helposti pystyy tiputtamaan 10 kiloa viikossa. Toisissa taas puhuttiin muutamasta sadasta grammasta per viikko. Ja tietenkin kaikkea tältä väliltä.

Olen itse tiputtanut muutamassa päivässä useita kiloja, kun piti päästä osallistumaan oikeaan painoluokkaan Taekwondo-kisoissa.  Nämä kuitenkin tulivat takaisin aikamoisella vauhdilla.

Taustatutkimuksesta viisastuneena päädyin sellaiseen tulokseen, että noin kilo per viikko on sopiva tahti, jos aikoo myös säilyttää saadut tulokset hieman pidempään.

Tämänhetkinen lähtöpainoni (mitattu illalla) on 84 kiloa. Ja asetan siis tavoitteeksi, että neljän viikon päästä painoni olisi enintään 80 kiloa.  Tässä tehtävässä pyrin soveltamaan 4 Hour Body-kirjassa esiteltyä vähähiilihydraattista ruokavaliota, jossa painotetaan myös hapatettuja ruokia.

Käytännössä ruokavalioni tulee koostumaan pääasiassa lihasta ja kasviksista.  Vähähiilihydraattisen dieetin ongelmana on se, että keho tottuu siihen aika nopeasti ja kääntyy säästöliekille. Tämän kampittamiseksi kerran viikossa on hiilaripäivä, jolloin siis ahmitaan niin paljon kaikkea mahdollista kuin vain kurkusta alas saa.

Ruokavalion muutoksen lisäksi aion käydä kaksi kertaa viikossa Kickboxing treeneissä ja kaksi-kolme kertaa lenkillä. Entuudestaan tiedän, että urheileminen ilman hiilihydraatteja voi aiheuttaa hyvin ikävän olon, joten aion testailla, mikä on minimimäärä hiilareita, jolla kuntoilu tuntuu mukavalta.

Kuntoilun edut ovat kuitenkin suurempia kuin mitä muutamasta extra-hiilarista aiheutuva haittaa.

Eli en aio orjallisesti noudattaa mitään ennaltakehitettyä dieettiä, vaan yhdistelen ruokavaliota itselleni sopivaksi.

Kirjaan tällä sivustolle kaiken mitä syön ja juon, sekä tehdyt urheilusuoritukset. Tarkoituksena on motivoida itseäni, sekä tarjota esimerkki siitä, miten helppoa painonpudottaminen on.

Jätä kommentti