Cambridgekuuri – Kuuden tason dieetti

Ateriankorvikkeisiin perustuva Cambridgekuuri on tullut vuosien varrella tutuksi miljoonille laihduttajille, ja sitä on myös kansainvälisellä tasolla tutkittu paljon. Sen perustaja on tohtori Alan Howard, joka alussa tuskin arvasi dieettinsä tulevaa menestystä. Käyttäjiä Cambridge-tuotteilla on nimittäin jo yli 31 miljoonaa ympäri maailmaa. Kuurin aikana käytetyt ateriat sisältävät kaikki ihmisen tarvitsemat vitamiinit ja ravintoaineet, ja kuurin aikana voi saada apua Cambridge -neuvojalta.

Kuuden tason Cambridge

Cambridgekuuri voidaan toteuttaa ns. puhtaana kuurina, jonka aikana kalorimäärä on 470 kcal/pv, tai yhdistelmäkuurina siinä tapauksessa, että kuurille alkava on lääkityksen alla tai imettää. Cambridge-ateriakorvikkeiden valikoimasta löytyy monia keittoja, juomia, pirtelöitä ja patukoita, joilla voi korvata osan tai kaikki päivittäisistä aterioista. Laihdutuksen aikana harrastetaan myös liikuntaa.

Cambridgekuurissa on on 6 tasoa, joista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan. Ykköstasolla kaikki päivän ateriat korvataan Cambridge-tuotteilla, siitä eteenpäin aina tasolle 6 asti kehitytään asteittain kohti pysyvää elämäntapamuutosta ja painonhallintaa. Myös kullakin tasolla nautittujen päivittäisten Cambridge-ateriankorvikkeiden määrä vaihtelee riippuen edistyksestä tai laihduttajan omasta henkilökohtaisesta tavoitteesta. Lopullisena tavoitteena on kuitenkin pysyvä muutos ja tasapainoisen, terveellisen ruokavalion omaksuminen koko loppu elämäksi.

Cambridge-valmentajat

Cambridgekuurille ryhtyvän ei tarvitse laihduttaa yksin. Ympäri Suomea on saatavilla apua Cambridge-valmentajilta, joiden tehtävä on auttaa ja opastaa laihduttajaa tämän joskus kiviselläkin tiellä kohti hoikempaa elämää. Valmentajat ovat pääosin Cambridgekuurin entisiä käyttäjiä, eivät välttämättä terveysalan ammattilaisia, mutta tukea ja neuvontaa on silti saatavilla. Muutenkin Cambridgekuurin aikana löytää varmasti vertaistukea muista kuurille ryhtyneistä, sillä samaisilta verkkosivuilta löytää keskustelufoorumin, joka on avoinna kaikille foorumiin rekisteröityneille. Foorumista löytyy myös Kysy Tohtorilta -osio, josta saa neuvoja ja apua, mikäli kuurin aikana ilmenee ongelmia.

Cambridgekuuri sopii kaikille

Periaatteessa kuka tahansa voi ryhtyä Cambridge-kuurille jos huomaa, että ruokailu on karkaamassa käsistä ja energiaa saa ravinnosta enemmän kuin sitä ehtii kuluttamaan. Kuurille voi ryhtyä, vaikka ei ylipainoa olisikaan, mutta epäilee, että ruokatottumukset ovat lipsumassa väärään suuntaan. Ateriankorvikkeiden hinnat ovat kohtuullisia ja etenkin ruoan nykyhintoihin verrattuna ne voivat jopa säästää ruokalaskussa, koska monipuolista ja kaikki ravintoaineet sisältävää laihduttajan ruokavaliota ei enää mistään halvalla saa.

Jätä kommentti